Bekijk hier de MailChimp expert pagina van WebVooruit.

MailChimp opzetten

Heb je besloten gebruik te gaan maken van MailChimp om je e-mailings mee te gaan opbouwen en verzenden? Dan heb je een geode keuze gemaakt. MailChimp is een oplossing waarmee je kunt doorgroeien in je eigen tempo.

Om een begin te maken met MailChimp heb je genoeg aan een aantal basis stappen. Zonder deze stappen kun je eigenlijk niet van start.

  • Lijsten importeren
  • Template samenstellen
  • Formulieren voor inschrijving maken
  • Eerste campagne opzetten

Na het voltooien van deze stappen, heb je jouw eerste e-mailing via MailChimp verzonden naar je adressenlijst.

MailChimp in onderhoud

Als je eenmaal aan de slag bent, is onderhouden van je MailChimp account de volgende, steeds herhalende fase. Door cijfers en resultaten te analyseren kun je het optimale uit je account halen.

Worden de mails wel geopend? En klikt met ook door op de links, of niet? Zonder dit in de gaten te houden ben je alleen blind aan het verzenden vanuit MailChimp. Dit is zelden succesvol, en als er al succes is, is dat vaak van korte duur. De resultaten van MailChimp campagnes geven je inzicht in mogelijke verbeter punten.

Door A/B testen toe te passen binnen MailChimp kun je ook verschillende e-mailonderwerpen, afzenders, inhoud en verzend moment testen. Deze testen helpen bij het vinden van de gouden formule om het maximale uit jouw lijst te halen. Omdat iedere onderneming uniek is, iedere e-maillijst uniek is en de verhouding tussen ontvanger en mail afhankelijk van de afzender, zijn er geen gouden handgrepen die altijd werken. Er zijn wel tips en trucs die helpen jouw formule samen te stellen.

  • Cijfers uit campagnes verwerken
  • A/B testen

Segmenten aanbrengen in MailChimp

Om nog beter resultaat te halen uit je mailinglijst, kun je gaan werken met segmenten. Door je lijst in segmenten op te delen, kun je heel gericht gaan mailen. Maak een groep aan van de soorten onderwerpen die je hanteert voor je mailingen en laat men hun voorkeuren bepalen. Als de ontvanger hun eigen voorkeur opgeven en alleen mailings ontvangen die daar op aansluiten, is de kans op uitschrijving aanzienlijk lager en zal open en click ratio per e-mailing om hoog gaan.

Je kunt nog een stap verder gaan met segmenteren. Het is mogelijk om op basis van resultaten uit een eerdere campagne een segment te maken. Hierdoor kun je vervolg mailingen maken om belangstellende extra te informeren of te binden. Vanuit marketing oogpunt is het steeds kleinere groep waarin de belangstelling steeds serieuzer wordt heel specifiek kunnen berichten een zeer krachtige communicatie bron.

  • Segmenten maken op basis van voorkeuren
  • Segmenteren op basis van resultaten

Gevorderde stappen met MailChimp

Als je het versturen van mailingen wilt automatiseren, kun je twee dingen doen. Een RSS Campagne, dit is een mailing gevoed vanuit een databron elders, bijvoorbeeld berichten op jouw website. Bij ieder nieuwe bericht een mailing, zonder omkijken of iedere week een opsomming van geplaatste berichten.

Ook is het mogelijk om een automation te maken. Dit kan iets eenvoudigs zijn als een verjaardag mail, maar kan ook een volledige marketing trechter zijn om belangstellende te brengen tot warme lead of zelfs klant.

  • Automation van e-mailings
  • RSS Campagnes

API koppelingen en webhooks met MailChimp

Tot slot werken wij aan maatwerk koppelingen met MailChimp, waarbij data van andere bronnen middels de API van MailChimp met MailChimp gesynchroniseerd kan worden. De optie om per mutatie in MailChimp ook een webhook in te schakelen maakt het mogelijk om mutaties terug te sturen naar een andere omgeving. Ook zijn er veel standaard koppelingen mogelijk en via Zappier kun je ook tal van populaire omgevingen met MailChimp verbinden.

Mailchimp Expert Eindhoven

WebVooruit kent MailChimp door en door, als gedreven gebruiker voor zowel eigen mailings als dat voor onze relatie is er heel veel kennis en ervaring in huis. Tal van bedrijven, in allerlei soorten, uit de omgeving Eindhoven werken met ons samen aan het verzenden van e-mailings vanuit MailChimp.

Je kunt bij ons terecht voor traningen, waarin we vanuit jouw account en jouw vraagstukken de gewenste training geven om je vooruit te helpen in MailChimp. Dit kan vanuit ons kantoor in Eindhoven of op een andere locatie.

Besteed je liever alles uit? Inrichten van lijsten, opzetten van benodigde formulieren? Verzenden van de mailings zelf vanuit MailChimp?  Op z'n Eindhovens, met een bakje koffie kunnen wij alle wensen doornemen. Wij bespreken graag de mogelijkheden voor jouw MailChimp account.