WordPress kan iedere plugin maar 1 keer installeren. De controle die WordPress uitvoert voor het installeren is door te kijken of  de plugin map al bestaat in de map /wp-content/plugins/ . Mocht de foutmelding komen ‘Doelmap bestaat al’ kun je dit vaak eenvoudig oplossen door in de map /wp-content/plugins/ de plugin te wissen of hernoemen.

Wat als de doelmap echt niet bestaat?

Doelmap bestaat al in WordPress

Als de doelmap niet bestaat, niet te zien is in bijvoorbeeld de filemanager van Plesk/DirectAdmin/cPanel en ook niet via FTP te vinden is, kan het een probleem zijn wat is ontstaan na een migratie.

WordPress migratie maakt plugins installeren onmogelijk?

Een migratie met bijvoorbeeld de plugin ‘Duplicator’ maakt een hele nette kopie van alle bestanden, database, plugins, thema’s etc. Bij een migratie worden diverse paden en URL’s aangepast, maar vaak wordt de wp-config.php, het hart van WordPress niet aangepast buiten de database instellingen.

FTP gegevens in wp-config.php

In het bestand wp-config.php kan een verwijzing staan naar de manier van uitvoeren van updates/uploads binnen WordPress.

Op het moment dat deze op FTP staat, wordt dit bij een migratie niet aangepast. Het gevolg is dat de installatie en updates van plugins en thema’s worden gedaan naar de locatie zoals in wp-config.php wordt aangegeven.

  <?php
  define('FS_METHOD', 'ftpext'); // tells WordPress to use FTP to upload/update plugins and theme's.
   
  define('WP_TEMP_DIR', ABSPATH . 'wp-content/');
  define( 'FTP_BASE', '/' );
  define( 'FTP_CONTENT_DIR', '/wp-content/' );
  define( 'FTP_PLUGIN_DIR ', '/wp-content/plugins/' );
  define('FTP_USER', 'username');
  define('FTP_PASS', 'password');
  define('FTP_HOST', 'www.domain.com');
  define('FTP_SSL', false);
   
  ?>
view raw wp-config.php hosted with ❤ by GitHub