Dat er met een video soms heel eenvoudig heel veel te vertellen is, dat zullen wij zeker niet ontkennen. Maar of de video in een e-mail de juiste keuze is, daar zijn wij niet zo zeker over. Het belangrijkste van de video zelf is de boodschap, maar het belangrijkste van het versturen van een mail is contact.

Waarom geen video in e-mail?

Zoals je al beproeft, zijn wij geen voorstander van video in je e-mail. Als we de aanname maken dat de mailbox standaard overvol zit, concentratie in de mailbox laag is bij onaangekondigde mails en men bij video kijken snel de neiging heeft om iets anders te doen, dan zijn dit de 7 redenen waarom wij het niet aanraden.

1: Geen gecontroleerde omgeving

Het daadwerkelijk kijken van de video gebeurt dan niet in een door jou gecontroleerde omgeving. De mailbox, of een bepaalde video app/video platform brengt altijd afleiding.

2: Alleen terug te vinden in mailbox.

 De enige manier om de video terug te kijken en terug te vinden is de mailbox doorgaan. Deze vult zo snel weer bij dat je snel buiten beeld raakt.

3: Beperkt in je informatievoorziening rondom de video

Waar je natuurlijk een e-mail helemaal vol kan gooien met informatie, mis je daar wel de opties om er echt structuur in te brengen. Als je achtergrondinformatie of aanvullende informatie wilt geven over het onderwerp van een video heb je in de mail weinig opties.

4: Het delen van jouw content is beperkt

Een e-mail kun je eigenlijk alleen doorsturen naar een ander. De video content is erg beperkt in het online doordruppelen, of zoals sommige dat noemen ‘viral’ te gaan.

5: Analytische gegevens zijn beperkt

Bij een e-mail heb je buiten aantal keren openen en kliken weinig verdere informatie. Deze informatie is voldoende in basis, maar te beperkt om op te acteren als het gaat om de video.

6: Geen opties tot bijvangst

Een mail met video is één ding, de kans om meer uit de lezer/kijker te behalen is te beperkt. Als 1% doet wat je wilt dat ze doen, wat doe je met de overige 99% ? In e-mail zijn de opties te beperkt.

7: Werkt nog altijd niet overal

Je moet voor een groep, de omvang is afhankelijk van je doelgroep, toch terugvallen op een plaatje met een link. Waarom dat niet als vertrek punt houden met alle voordelen die er bij horen.

Hoe krijg je mensen via e-mail dan wel bij je video?

Plaats in de e-mail een afbeelding, of animated GIF, met een play knop. Deze laat je doorsturen naar je website met daarop de video en alle nodige aanvullende informatie en manieren om opvolging te geven aan de video. Contact opnemen? Product aanschaffen? Reageren? Delen?