In de laatste versie van Wordpress is de functie retrieve_password aangepast. ER is een extra paramter toegevoegd, waardoor er in combinatie met WP All-in One Security ouder dan 4.4.8 een conflict ontstaan. Resultaat hiervan is de melding ‘Er heeft zich een kritieke fout voorgedaan op deze site’.

De echte error

Fatal error: Cannot redeclare retrieve_password() (previously declared in /website.nl/public_html/wp-includes/user.php:2671) in /website.nl/public_html/wp-content/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/other-includes/wp-security-rename-login-feature.php on line 493

De oplossing

Helaas kun je door deze error vermoedelijk niet in de admin inloggen. Om toch in de admin te komen, kun je via FTP of Hosting omgeving de naam van de map all-in-one-wp-security-and-firewall hernoemen, bijvoorbeeld door er een min-teken voor te zetten.

Nu zou inloggen gewoon moeten lukken. Als je nu de map weer de originele naam geeft, kun je een update uitvoeren in Wordpress naar versie 4.4.8 (of nieuwer) en de plugin weer activeren.

Bronnen:

https://developer.wordpress.org/reference/functions/retrieve_password/

https://nl.wordpress.org/plugins/all-in-one-wp-security-and-firewall/#developers